Om mig selv

Klaus Lindegaard
født 1960

Jeg er autodidakt stenhugger og mit daglige arbejde ligger næste så langt væk fra stenhuggerfaget, som man overhovedet kan komme, idet jeg er IT mand på ROCKWOOL.

Så – Hvordan kommer man så på at blive stenhugger.

Det hele startede ved et besøg i haveselskabets have for rigtig mange år siden, hvor der stod en og viste nogle ting han havde lavet i marksten og jeg blev så fascineret, at jeg tænkte, det må jeg da også prøve.

Nu er der mange ting, der ser meget nærmere ud, end de er og dette er bestemt et af de rigtigt gode eksempler, for det er faktisk rigtigt hårdt arbejde at forarbejde sten, og min første sten tog da også flere måneder, før den var færdig – Men jeg gav ikke op.

Det værktøj jeg forsøgte mig med, var bestemt ikke det rigtige, det kan jeg da udmærket se i dag, på den anden side gjorde netop dette, at jeg på mange punkter, har lært mig selv ting, som en nyuddannet stenhugger slet ikke tænker på. Samtidig har jeg senere fundet ud af, at jeg på mange punkter har genopdaget enkelte teknikker fra det gamle stenhuggerfag, som i dag stort set ikke anvendes mere, idet det er erstattet af maskiner og kun kendes af de rigtige gamle mesterlærte stenhuggere.

Netop en af disse skylder jeg en stor tak, og derfor skal der fra mig lyde en varm tak til Ole Knudsen, hvis familie har været stenhuggere siden 1907. Ole er den nuværende ejer af Roskilde Stenhuggeri og han har hjulpet og lært mig rigtig meget om de gamle teknikker, og gør det stadig. (reelt dem som man bruger som hobby stenhugger, for maskinerne er meget dyre).

Første gang, jeg skulle udstille, var det meget underligt for det var ligesom at sælge noget af sig selv. Men i dag er det blevet en fantastisk oplevelse at møde en masse mennesker, som værdsætter netop min kunst og det håndværk som netop fascinerer mig så meget.

Jeg har udstillet siden år 2000 og har haft mere end 50 udstillinger.